Bors moldovenesc de vita

de Miha in Ciorbe, 19 Aug 2009 | 21546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de vita cu os
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1/2 sfecla rosie
  • 2 cartofi
  • verdeata: marar,patrunjel,leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors moldovenesc de vita:

Carnea se curata de pielite,se taie bucati si se pune la fiert in apa rece,la foc mic.Se spumuieste de cate ori este necesar,apoi se adauga sarea.

Cand carnea a fiert pe jumatate,se pun legumele curatate si taiate mic.Morcovul,telina,patrunjelul si sfecla le-am dat pe razatoare,din aceleasi motive de pitici mofturosi. :D

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil,potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Eu am pus si niste taitei,ca asa au vrut piticii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors moldovenesc de vita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu legume si tarhon